Dit keer geen portretten maar iets zo anders en bijzonder!

Geen portretten dit keer maar iets zo anders en bijzonder!

Toen kunstenares Ida mij benaderde met de vraag of ik haar kunstwerken van glas wilde fotograferen was ik gelijk enthousiast maar vooral nieuwsgierig naar de kunstwerken. Na een bezoek werd ik alleen nog maar enthousiaster, wat een interessante dame en wat een mooie en bijzondere kunstwerken maakt ze.

Nadat ik mij meer verdiept heb in de wereld van kunstwerken van glas zijn we aan de slag gegaan in de fotostudio. Bij de eerste sessie stond wit & schaduw op het programma en bij de tweede sessie een zwarte achtergrond om het glas nog mooier uit te lichten.

In haar huidige werk is het thema: op leven en dood. In de kunstwerken komen dode materialen weer tot leven.

Zo heeft Ida een vogel gemaakt van glas, spanwijdte zal iets van 60-80 centimeter zijn met een staart van een grote witte veer, de ruggenwervel is een tak met aan het uiteinde de wortels en een schedel van een vogel. Ida zegt hierover: “Voor vrijheid is de vogel een ultiem beeld, gewichtloos zwevend en spelend met onzichtbare krachten als de wind.

En over de schaduwen in haar werk zegt Ida: “De schaduwkant van mensen wordt vaak niet getoond, maar heeft heel veel invloed op hun gedrag en dit wil ik ook graag in mijn werken laten zien.”

Mijn werk ontstaat vaak door toevalligheden. Als ik er schaduw aan toevoeg, wordt het tien keer interessanter omdat er tweemaal een weergave ontstaat. “Mijn werk is fragiel en een beetje tocht door een raam kan al beweging veroorzaken waardoor er spannend schaduwwerk ontstaat.”

Wil jij, als ondernemer, ook laten zien wat je doet en wie je bent? Stuur een mailtje naar miranda@mvhfotografie.nl of een WhatsApp berichtje naar 06-12951346.

29-04-24 | Miranda van Hulst | Personal Branding

Reacties zijn gesloten.