Stockfoto’s??

Stockfoto's??

Je hebt een website laten maken, alles ziet er tiptop uit maar de foto’s daar bleef het project op hangen. Uiteindelijk zijn er stockfoto’s gebruikt van verschillende soorten stockfoto-websites die aansloten op jullie kleurenschema. Het is niet wat je voor ogen had, maar het ziet er wel gelikt uit. Wat voor indruk zouden deze foto’s op jouw websitebezoekers hebben?

Voor- en nadelen stockfoto’s
Stockfoto’s zijn natuurlijk heel erg handig als je niks om handen hebt. Je kunt precies kiezen welke jij mooi vindt en welke je bij de site vindt passen. Daarnaast reken je per foto af dus helderder ga je het niet krijgen.
Maar stockfoto’s zijn door allerlei verschillende mensen gemaakt in allerlei verschillende plaatsen en bedrijven.
Het zijn foto’s zonder karakter, ze zullen nooit effect hebben op jouw websitebezoekers. Websitebezoekers moeten het idee hebben dat ze je al kennen, dat ze zich thuis voelen in jouw onderneming, want dat wekt vertrouwen en zorgt ervoor dat ze zaken met jou willen doen.

“Een website met alleen stockfoto’s voelt koud en afstandelijk aan voor de websitebezoeker”

Een bedrijfsfotograaf is niet zomaar iemand die een paar leuke kiekjes maakt. Althans, zo ben ik niet!

Het is belangrijk dat er naar het verhaal achter het bedrijf wordt geluisterd, wat wil je uitstralen?
Wat is je doel? Etc. Aan de hand van de input ga ik aan de slag met het opstellen van een briefing. Hierdoor weet je op de dag van de fotoshoot precies waar je aan toe bent en wat je klaar moet hebben liggen, op deze manier wordt het een hele effectieve en productieve dag. Na het gehele bewerkingsproces ontvang je verschillende hoge resolutie foto’s van jouw onderneming, jouw projecten, jouw personeel, jóuw verhaal.

Bedrijfsfoto’s hoef je natuurlijk niet alleen voor je website te gebruiken maar kan je ook inzetten voor social media en reclamemateriaal. En de allerlaatste reden om bedrijfsfoto’s te laten maken: “Je bent toch ook gewoon trots op je onderneming, laat zien waar je dagelijks aan werkt!”

Personal branding - zakelijke portretfoto gemaakt in de studio van MvH Fotografie - Fotograaf in Hellevoetsluis - Miranda van Hulst

Reacties zijn gesloten.